Avoin hallinto

Avoin hallinto
Avoin

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Hei,

Tervetuloa seuraamaan blogiamme, johon kirjoitamme viikoittain suomeksi ja englanniksi.  Ensimmäisenä aiheena - Mikä on OECD?

Mikä on OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development)?

OECD on yhteistyöjärjestö, jossa on 34 jäsenmaata ja töissä 2 500 ihmistä. Pääkonttori on Ranskan pääkaupungissa Pariisissa. OECD haluaa edistää sellaisia asioita ja päätöksiä, joilla parannetaan ihmisten hyvinvointia ympäri maailman.

OECD:n jäsenmaat tekevät yhdessä työtä ja etsivät ratkaisuja yhteisiin ongelmiin. Yhdessä yritetään ymmärtää mitä on taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristömuutosten takana. Mitkä asiat ovat johtaneet näihin muutoksiin. OECD tutkii ja vertailee tietoja ja tekee niiden pohjalta ennusteita tulevaisuudesta. Erityisesti OECD on tunnettu talousennusteistaan.

OECD tutkii kuitenkin myös monia sellaisia asioita, jotka vaikuttavat ihmisten jokapäiväiseen elämään, kuten paljonko veroja maksetaan, kuinka paljon vapaa aikaa ihmisillä on, millaisia ovat nuorten koulujärjestelmät eri maissa ja millä tolalla ovat vanhusten eläkeasiat.

Tutkitun tiedon ja kokemustiedon pohjalta OECD tekee suosituksia siitä, millaisia päätöksiä jäsenmaiden tulisi tehdä, jotta kansalaisten hyvinvointi lisääntyisi.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti